Hoe maak je de keuze tussen een specialistische interieurbouwer of een grote keten? Die vraag is eenvoudig te beantwoorden – tenminste, als je het aan onze interieurbouwer Marc vraagt! Hij kwam met vijf redenen om te kiezen voor een gespecialiseerde interieurbouwer. Die hebben wij hier voor je verzameld.

Beter advies

“Ik kom altijd op bezoek voordat ik advies uitbreng”, zegt Marc. “In veel zaken gaat dat anders; dan neem je een tekening mee of wordt er ter plekke een schets gemaakt van jouw situatie. Maar dan mis je het grote plaatje. Wanneer ik bij jou thuis ben zie ik ook hoe de rest van je huis ingericht is, of je jonge of oudere kinderen hebt, en ga zo maar door. Wanneer je je laat adviseren in een kantoor in plaats van jouw eigen huis, geheid dat je dan ogenschijnlijk kleine details over het hoofd ziet.”

Meedenken in een vroeg stadium

“Dat brengt me direct bij het volgende punt: advies in een vroeg stadium. Vaak gaan mensen naar een grotere zaak toe als ze denken te weten wat ze willen. Het probleem is dat je dan vastzit in wat je denkt dat je wilt. Door in een vroeg stadium met een interieurbouwer in gesprek te gaan neem je meer opties door en houd je ook het grotere plaatje in je vizier. Het resultaat is een oplossing zoals je die zelf van tevoren niet had kunnen dromen, maar die wel beter jouw vraag beantwoordt dan je zelf had kunnen denken.”

Alle kennis in huis

“Samenwerken met een interieurbouwer betekent niet dat je een ploeg over de vloer krijgt die even een voorgebouwde keuken komt plaatsen”, aldus Marc. “Een interieurbouwer is een vakman, iemand die denkt in oplossingen en die breder kan kijken. Met die kennis is bijvoorbeeld een Quooker ook zo aangesloten. Je hebt dus minder verschillende ‘poppetjes’ nodig. Hoe breder de klus, hoe meer een interieurbouwer zich kan onderscheiden.”

Betere kwaliteit en materiaalkeuze

Volgens Marc is de keuze van materiaal een belangrijk aspect van het werk van de interieurbouwer. “Wij werken altijd met hoogwaardige materialen”, legt hij uit. “Deurtjes gaan na verloop van tijd niet hangen, lades blijven lopen, en houten panelen zijn waterbestendig. Mocht er zich ooit een lekkage voordoen, dan gaan deze niet uitzetten – waardoor je ze meteen weg moet gooien. Het materiaal dat wij gebruiken kan wel tegen een stootje én tegen vocht.”

Maatwerk gaat verder dan standaardmaten

De meeste standaardoplossingen hanteren standaardmaten. “Keukenlades en kastjes zijn bij de standaard keukenbouwers altijd zestig centimeter”, zegt Marc tot slot. “Wanneer je een afwijkend formaat wilt hebben, heb je een maatwerk oplossing nodig. Bij een interieurbouwer is jouw wens het uitgangspunt, niet hetgeen dat nu toevallig de standaard is.”