Karin en Steef Peels kenden Meubelboulevard Ekkersrijt al bijna van buiten, maar nog steeds hadden ze geen keuken gevonden die op hun wensen aansloot. Precies weten wat je wilt kan zowel een zegen als een vloek zijn! Gelukkig voor dit echtpaar wist onze expert Marc precíes wat ze bedoelden – daardoor genieten Karin en Steef nu van een keuken zoals zij die zelf wilden hebben.

Specifieke smaak

Twee jaar geleden, vlak voor de pandemie uitbrak, verhuisden Karin en Steef naar hun nieuwe woning. “We wilden groter gaan wonen”, vertelt Karin. “Met name op de begane grond wilden we meer ruimte. De keuken speelde daar een belangrijke rol in.” Dat resulteerde in een specifieke wens, waarvan het vervullen aanvankelijk een lastige taak bleek.

“We zijn veel gaan kijken op Ekkersrijt maar vonden telkens niets naar onze smaak”, neemt Steef over. “We wilden ‘iets met hout’, maar ik kan echt niet tegen productiewerk. Het valt op als fineer keukenkastjes hetzelfde patroon hebben. Daar ga ik me uiteindelijk aan storen. Maatwerk is daar een oplossing voor.”

Precies wat ze wilden

Via-via kwam Sens Interieurs in beeld. “Op een gegeven moment kwamen we in een woonzaak iets tegen dat ons wél aansprak”, gaat Karin verder. “We dachten meteen: dit zal toch ook in maatwerk kunnen?” Karin en Steef zijn echte Bourgondiërs; ze houden net zo veel van lekker tafelen en borrelen als dat ze houden van de voorbereiding die daaraan vooraf gaat. Koken is voor hun geen middel, maar een doel op zich. De nieuwe keuken moest een centrale plek in huis gaan innemen; niet alleen figuurlijk, maar letterlijk!

Ze maakten een afspraak met Marc voor een eerste gesprek. “Hij liet ons meteen een keukenfront zien dat precies was wat we wilden voor het centrale kookeiland”, vertelt Karin enthousiast. “Daarnaast kozen we ervoor om in een nis in de keuken een lichtere kleur materiaal te kiezen – omdat het anders zo donker zou worden – met een Fenix toplaag waar je geen vingers op ziet. Wel zo stijlvol in een greeploze keuken. Marc vertelde ons naderhand dat hij sindsdien wel vaker deze combinatie van hout en Fenix geplaatst heeft.”

Warm en sfeervol

De keuken van Karin en Steef is het warme, sfeervolle hart van hun huis. Het geheel ademt smaak en gebruiksgemak. “We hebben alles wat we wilden, in een unieke verpakking”, aldus Karin. “Marc komt zijn afspraken na, hij schakelt snel en hij weet als geen ander hoe hij het jou als klant naar de zin kan maken.”

Uiteindelijk was de keuken boven verwachting snel geplaatst. “Dat is ook een reden om voor een bedrijf als Sens te kiezen”, legt ze uit. “Marc kon al heel veel doen, maar door de huidige wereldwijde tekorten ivm Covid, is niet alles even goed voorradig. Toch heeft hij ervoor gezorgd dat we onze keuken snel in gebruik konden nemen, ook al hadden we nog niet alle keukenfrontjes. Deze mate van meedenken vind je nergens anders.”