Het kiezen van een keuken op maat begint met het stellen van de juiste vragen. Gewapend met de antwoorden op die vragen stellen wij die droomkeuken samen. Samen met jou. Ben jij aan het kijken naar een nieuwe keuken? Denk dan alvast eens na over de volgende vragen.

Wil je een gezoet of gepolijst blad?

Het keukenblad is een belangrijk onderdeel van je keuken; je zet er spullen op, je bereidt er je maaltijden, en bovenal; je ziet hem altijd. Dat mag dus best een eyecatcher zijn! Het is goed om de juiste balans te vinden tussen praktisch en visueel. Waar dat onderscheid ligt verschilt per situatie. De belangrijkste vraag in dezen is het type keukenblad dat je wilt.

Een gepolijst blad is optimaal glad en glimmend en heeft daardoor een moderne uitstraling. Bij een gezoet blad is de laatste stap van het polijsten overgeslagen. Hierdoor heeft deze een matter uiterlijk en vraagt deze wel iets meer onderhoud in het dagelijks gebruik.

Wat voor afzuiging wil je?

Vroeger was het antwoord op deze vraag heel eenvoudig: gewoon, een afzuigkap boven mijn fornuis, hoezo? Tegenwoordig zijn er gelukkig meer opties. De meest opvallende (of eigenlijk juist niet) is een in de kookplaat of het keukenblad verwerkte afzuiging. Warme lucht stijgt op, maar deze krachtige afzuiging geeft de kooklucht daar geen kans toe.

Hij is ook nog eens een stuk stiller dan je misschien gewend bent! Overigens zijn de tegenwoordige hangende afzuiging (boven het fornuis, geïntegreerd in het keukenmeubel of zelfs in een laaghangend plafond) een stuk stiller dan vroeger. Wat je kiest is dus vooral afhankelijk van wat je mooi vindt en wat ook past bij jouw keuken.

Quooker: ingebouwd of los?

Ze zijn eigenlijk niet meer weg te denken uit de keuken van nu: de ingebouwde warmwaterkraan, de Quooker! Weg met die lelijke waterkoker op het aanrecht, weg met wachten tot het water voor je thee gekookt is, of voor de eitjes op zondagmorgen. Maar wil je je Quooker in je kraan geïntegreerd, of wil je daar een aparte kraan voor? Het antwoord zal afhangen van hoe jij je keuken gaat gebruiken.

Ga je voor een kookeiland of niet?

Een kookeiland creëert meer ruimte in je keuken. Je moet er alleen wel de ruimte voor hebben! Daarnaast is een kookeiland ook variabel in ruimte en in toepassingen. Wil je er je kookplaat in verwerken? (Misschien kun je dan kiezen voor een afzuiging in het plafond als je een verlaagd plafond hebt!) Of je gootsteen, of geen van beiden, of misschien allebei wel! Hiervoor is het belangrijk dat je weet hoe je keuken gebruikt gaat worden. Want dat is misschien nog wel de belangrijkste factor. Functie bepaalt vorm!

Tip: vergeet bij een keukeneiland vooral de stopcontacten niet. Vaak is dit namelijk de plek waar je je telefoon neerlegt als je thuiskomt… Even snel opladen is dan wel zo handig toch?

Ben jij ook op zoek naar een nieuwe keuken? Neem dan eens vrijblijvend contact op met Sens. We gaan graag met je in gesprek om te ontdekken wat jouw wensen zijn en hoe wij die zo goed mogelijk kunnen verwerken in jouw droomkeuken!