Snelladen is te traag – het is de voornaamste reden waarom mensen nog steeds twijfelen over de aankoop van een elektrische auto. Daarom is het de missie van InMotion om opladen net zo makkelijk en snel te maken als tanken nu is: ‘electric refueling’. InMotion wil daarom het potentieel van elektrisch tanken laten zien door met hun volledig elektrische raceauto deel te nemen aan de Garage 56-klasse van de 24 uur van Le Mans in 2023. Sens heeft middels crowdfunding een bijdrage geleverd aan dit project; niet alleen omdat wij geloven in duurzaamheid, maar ook omdat we paralellen zien met ons bedrijf.

Een plan maken

Om iets te kunnen maken heb je een gedegen plan nodig; of dat nu een elektrische auto of een maatwerk keuken is. De InMotion Fusion LMP3 endurance racer (zoals de auto volledig heet) is ontstaan op papier – hoe hij eruit komt te zien, en wat de beste combinatie is tussen vormgeving, uitstraling en prestatievermogen. Pas toen is de bouw begonnen. Met interieur gaat het eigenlijk net zo; aan de hand van jouw wensen maken we een ontwerp waarin we een balans zoeken tussen uitstraling en gebruiksgemak.

Opbouwen van de constructie

Na de tekening kan er gebouwd worden. De auto is een uniek carrosserie dat wordt aangekleed met maatwerk onderdelen; bij Sens Interieurs vormt jouw keuken, woonkamer of welke kamer dan ook de carrosserie dat wij aankleden met maatwerk onderdelen. En wanneer er problemen rijzen, wordt er nagedacht over de oplossing; wanneer iets niet werkt zoals beoogd, dan wordt er gezocht naar een werkbaar alternatief.

Aangepast op gebruiker

Een raceauto past de bestuurder als een handschoen; de auto is op hem aangepast en is van alle snufjes voorzien zodat jij er optimaal mee kan presteren. Het interieur van jouw woning is dat ook; jouw woning moet helemaal bij je aansluiten, want dan kun je er de meeste levensvreugde uit halen.

Zoeken naar vernieuwing

We vertelden al dat een ontwerp de basis is, maar die tekening is niet heilig. Tijdens het proces kijk je namelijk continu naar dingen die beter, anders, sneller of mooier kunnen. Tijdens de bouw kom je altijd dingen tegen die in de praktijk anders uitvallen. Zowel het team van InMotion als dat van Sens Interieurs heeft altijd haar voelsprieten omhoog staan voor verbeteringen.

Geeft je energie

Bij de auto van InMotion draait alles om energie. De auto is het resultaat van de zoektocht naar een duurzaam voertuig met een snelle laadtijd. Kortom, een auto waar je energie van krijgt! Dat is precies waar wij voor gaan met onze ontwerpen – iets waar jij energie van krijgt! Iedere dag laadt jouw batterij weer op als je thuiskomt in je mooie interieur.

Bijdrage middels crowdfunding

Middels een crowdfunding-campagne heeft Sens een bijdrage geleverd aan dit project. “Onder de noemer ‘Friends of InMotion’ kon iedereen een bijdrage leveren”, aldus onze interieurbouwer Marc. “Daarbij was een bijdrage van € 100 of meer goed voor een plekje op de auto – in het logo van InMotion. Zo staat het logo van Sens Interieurs dus ook op de auto. Ik vind het echt gaaf om hieraan een bijdrage te kunnen leveren en zo de technische ontwikkeling van een duurzaam initiatief kan steunen. Wij zijn benieuwd hoe deze raceauto zal presteren in 2023!”