Jesse van Erp is nu bijna een jaar werkzaam bij Sens Interieurs. Jesse was al van kleins af aan in de werkplaats van zijn vader te vinden en ontwikkelde daar zijn interesse in het vak van interieurbouwer. Toch ging zijn pad een andere kant op na de middelbare school, maar sinds een jaar is hij weer terug op het oude nest – met de nodige relevante ervaring op zak. Wat is er zo leuk aan werken bij Sens Interieurs dat Jesse deze stap gezet heeft? Dat vertelt hij graag.

Brede kennis toepassen

“Na mijn middelbare school kwam ik voor de keuze wat ik wilde gaan doen”, begint Jesse. “Ondanks dat ik de werkplaats op mijn duim kende, wilde ik eerst ook andere dingen leren ervaren. Ik koos voor de opleiding Mechatronica, waar ik veel werkte met techniek en metaal.” Het bleek geen gouden match, maar wel een goede basis voor Jesse om zich breed te oriënteren.

“Ik vond engineering wel leuk om te doen, maar dan meer als iets dat leuk is om als hobby aan te pakken”, aldus Jesse. “Toch was het waardevol; hoe breder je kennis is, hoe meer je daar aan hebt.” Na zijn opleiding heeft Jesse even naar een opleiding tot brandweerman gekeken, om uiteindelijk toch weer bij interieurbouw uit te komen.

Van niets iets maken

Jesse volgt bij Sens Interieurs een BBL-opleiding tot interieurbouwer; volgend jaar hoopt hij die af te ronden. “Ik werk vier dagen mee en heb één dag per week opleiding”, legt Jesse het leerwerktraject uit. “Ik doe zo vier dagen praktische kennis op door mee te werken aan allerlei gave projecten. Door de diversiteit aan opdrachten kan ik me bij Sens Interieurs ook blijven ontwikkelen. Bovendien krijg je in een compact bedrijf ook veel mee; je wordt overal bij betrokken.”

Jesse is iemand die graag ideeën tot leven brengt; dat vind hij het leukste aan zijn werk.  “Het allerleukste om te doen vind ik om meubels te maken”, zegt hij. “Dat je van niets iets maakt. Het begint met een tekening en daarna ga je bedenken hoe je het gaat realiseren. Daarbij vind ik het ook leuk dat ik mijn technische kennis en materiaalkennis van pas komen, bijvoorbeeld als het gaat om apparatuur aansluiten of verlichting inbouwen. Ik leer elke dag bij.”

Join the club!

Vind jij het interessant om te lezen hoe Jesse elke dag zijn creativiteit kan botvieren op de gaafste projecten? Dan hebben we goed nieuws voor je: wij hebben een openstaande vacature voor een interieurbouwer! Klik hier om de vacature te bekijken en direct te reageren. Wie weet word jij wel Jesses nieuwste collega!