Heb jij ook tijdens de coronacrisis ervaren hoe fijn het is om thuis te kunnen werken, maar kwam je er wel achter dat jouw thuiswerkplek daar duidelijk niet optimaal op ingericht was? Wij herkennen veel valkuilen waar menig thuiskantoor ingetuind is. Wil jij je vingers daar niet aan branden? Hieronder lees je hoe Sens voor iedereen een ideale thuiswerkplek kan creëren.

Zorg voor voldoende ruimte

Een thuiswerkplek is meer dan een bureau met een extern scherm waar je je laptop in kunt prikken. Het is meer dan zorgen voor een goede stoel zodat je aan het eind van de dag geen last hebt van je rug. “Wanneer je werkt heb je meer nodig dan die dingen”, legt onze expert Marc uit. “Werken is meer dan ‘achter je computer kruipen’. Er moet ook plek zijn voor andere dingen.”

Regelmatig moet je tijdens je werk even iets opschrijven. “Veel bureaus hebben daar geen plek voor”, gaat Marc door. “Vaak is de standaarddiepte van bureaus zo minimaal dat je niet eens even je toetsenbord naar achteren kunt schuiven zodat je wat op kunt schrijven recht voor je neus. Ook houdt men niet altijd rekening met wat er gebeurt met papier nádat je het gebruikt hebt. Met andere woorden, de afleg- en opbergruimte worden vergeten, waardoor veel thuiswerkbureaus erg rommelig ogen.”

Méér dan een bureau

Dan zijn er nog andere factoren die niets met je meubelen te maken hebben, maar die wel jouw werkplek kunnen maken of breken. “Genoeg stopcontacten binnen handbereik ligt voor de hand, maar dat is vaak al in orde”, zegt Marc. “Wat vaak vergeten wordt is bijvoorbeeld de lichtinval en of het een warme of een koele plek is. Ook met de vloer wordt vaak geen rekening gehouden – een bureaustoel met wieltjes is handig, maar niet iedere vloer kan daartegen.”

Wanneer je kiest voor een maatwerk oplossing kun je rekening houden met zaken die voor jou belangrijk zijn. Wil je een bureau om achter te zitten, te staan, of allebei? Zou je graag ook een plekje vrijhouden voor je collectie Star Wars Lego? Heb je al nagedacht over de hoogte van het bureau zodat hij voor jou op ideale typhoogte is? Ehh, wat is überhaupt de ideale typhoogte? Wij hebben niet alle antwoorden, maar door de juiste vragen te stellen vinden we wel de juiste oplossing. Een thuiswerkplek is meer dan ergens de goede spullen neerzetten; het is een passende ruimte creëren.

Werken en wonen

Bij Sens is maatwerk ook echt maatwerk – wij gaan verder waar standaardoplossingen ophouden. “Ik denk graag in oplossingen”, aldus Marc. “Zo maak je thuis een plek waar je rustig kunt werken, maar waar je aan het eind van de dag ook je computer afsluit en echt thuiskomt. Want dat hoort er óók bij!”