Duurzaam leven is hot. We zijn ons bewust van ons energiegebruik en wat voor effect dat op het milieu heeft. We isoleren onze ramen, scheiden afval en verspillen überhaupt minder eten en drinken. Wist je dat je ook in je keuken op allerlei manieren rekening kunt houden met duurzaamheid? In dit blog lees je hoe wij dit doen – en waar je zelf aan kunt denken.

De slimme keuken

De afgelopen jaren zijn de apparaten in huis een stuk slimmer geworden. Ze zijn beter te besturen en ze gaan zuiniger met energie om. Je hebt misschien al de lampen in huis vervangen, of je gebruikt een slimme thermostaat om de verwarming niet méér te laten branden dan strikt noodzakelijk is. Maar ook in de keuken valt nog allerlei winst te behalen. We geven je wat aandachtspunten.

Kies Quooker

Als we het over slimme apparaten hebben, dan moeten we de Quooker niet vergeten. Deze kraan kan direct kokend water produceren. Dat scheelt niet alleen tijd, maar het scheelt ook het iedere keer weer aanzetten van de waterkoker. Ook is een pan aardappelen koken vanaf kamertemperatuur verleden tijd.

Recirculatie afzuigkap

Een zogenaamde recirculerende afzuigkap zuigt de lucht op, filtert die, en blaast die weer terug de keuken in. Oftewel, de lucht circuleert. Koolstoffilters zorgen ervoor dat de lucht die weer terugkomt, schoon is. Het grote voordeel van deze afzuigkap is bovendien dat die ook geschikt is voor keukens zonder een afvoer naar buiten.

Inductiekookplaat

Koken op gas wordt steeds duurder, maar elektrisch koken niet! De inductiekookplaat is de meest energiezuinige kookoplossing die er is.

FSC-gekeurd materiaal

Bij Sens Interieurs werken we uitsluitend met FSC-gekeurd hout. Dit staat voor Forest Stewardship Council, wat garant staat voor duurzaam hout: duurzaam gewonnen voor een eerlijke prijs.

Minimaal A++ label

Wanneer wij de apparatuur voor jouw keuken mogen inkopen, dan bieden wij je opties aan met een energielabel van minimaal A++. Dat houdt in dat de apparaten die je gebruikt zo min mogelijk stroom besparen (zoals een inbouw-koffiemachine), of apparaten die op een andere manier zuinig zijn (zoals een waterbesparende vaatwasser).

Wist jij dat er in jouw keuken nog zo veel winst te behalen viel? Als je benieuwd bent wat er in jouw geval allemaal mogelijk is, neem dan eens contact met ons op. We kijken graag met je mee om de opties te bespreken!