Hoe onze zomer eruit gaat zien is nog onzeker. Veel mensen zoeken daarom hun heil rondom eigen huis. Nu is de perfecte tijd om samen met een interieurbouwer aan de slag te gaan. Wat vinden zij zelf de leukste klussen om aan te mogen werken? We vroegen het aan onze teamleden Jesse, Andy en Marc!

Jesse – een keuken waarbij aan alles gedacht is

“Ik heb onlangs mee mogen werken aan een gave maatwerk keuken die een unieke stijl kreeg”, vertelt Jesse. “De uiteindelijke materiaal- en kleurkeuze (zwart en koper) is mede dankzij advies van Marc tot stand gekomen. De klant was in ieder geval erg blij met het eindresultaat! Ik denk dat het in de keuken belangrijk is om een goede match te maken tussen vorm en functie. Een keuken moet er mooi uitzien, maar hij moet ook aansluiten op jouw wensen en voorkeuren. Denk bijvoorbeeld aan een afzuiging die in de kookplaat verwerkt is; dat scheelt ruimte en ziet er gewoon strakker uit. Ook greeploze deuren (met een drukfunctie), lades die vanzelf weer sluiten en een kast die is afgesteld op je pannen zijn voorbeelden van een maatwerk keuken waarbij aan alles gedacht is.”

Andy – oog voor detail en gezondheid

“We hebben laatst het interieur voor een gezondheidscentrum mogen maken”, legt Andy uit. “Dat is weer eens iets anders dan een particulier project, en dan ook nog eentje waar we rekening moesten houden met specifieke materiaaleigenschappen. Zo is er een bijzondere materiaalkeuze gemaakt; de oppervlakken moeten namelijk goed te reinigen en desinfecteren zijn. Zo is er voor Alucobond gekozen. Dit materiaal bestaat uit strakke, glanzende platen die precies op elkaar moeten passen om het lijnenspel niet te verstoren. Hoewel dit natuurlijk een zakelijk project was, was het toch heel leuk om te werken binnen de regels van het gezondheidscentrum. Het zijn zaken die we ook voor particulieren mee kunnen nemen. Denk bijvoorbeeld aan een spatvrije keuken, of makkelijk te reinigen oppervlakken op gebruiksvoorwerpen zoals het aanrechtblad en tafels.”

Marc – een nostalgisch klassieke look

“Onlangs hebben we voor een opdrachtgever een nieuwbouwvilla van A tot Z mogen inrichten”, vertelt Marc tenslotte. “Daarbij is gekozen voor een nostalgisch klassieke uitstraling met echt hout, maar wel met allerlei moderne technieken er naadloos in verwerkt; denk aan verlichting, een tv-lift en schuifpaneel met een verborgen ruimte. Deze look wordt ook wel ‘kopie-antiek’ genoemd: we gebruiken allerlei technieken, zoals hout patineren, doorschuren, lichte en donkere accenten aanbrengen en een houtworm-effect creëren. Dit alles om de indruk van een ‘geleefde’ uitstraling te wekken. Nadien wordt alles netjes gelakt; zo heeft de nieuwbouwwoning een strakke afwerking, maar wel eentje waar je terug in de tijd lijkt te stappen.”

Heb jij ook al een project op het oog? Heb jij een vertrek in je woning waarvan je eigenlijk al jaren denkt, ‘misschien toch maar eens wat mee doen’? Hopelijk heb je uit dit blog dan alvast wat inspiratie kunnen putten. Als je er niet uit komt denken wij graag met je mee!